GameSquare's Bridge

Start Bridge

Bridge is een zeer oud spel dat een bied-ronde en een uitspelronde kent. Vooral de biedregels zijn een kunst op zich en er wordt dan ook aangeraden een serieuze cursus te volgen alvorens het spelen. Bridge kun je online en gratis spelen bij GameSquare.

Bridge is een traditioneel kaartspel dat net als veel andere spellen erg populair is op het internet. Andere populaire spellen zijn onder andere Baccarat en Poker. Poker is bij uitstek een spel met een grote schare van online spelers. Een overzicht van de vele online poker sites kun je vinden op pokersites.com. Online casino's bieden een grote variëteit aan spellen waarbij vaak voor echt geld gewonnen kan worden, ook in het Nederlands. Of je nu voor geld speelt of gewoon voor de lol, veel plezier!


Een spel beginnen
De statusbalk
Het spel spelen
De score
De robot spelers
Naar GameSquare
Bekijk systeemkaart
Bezoek het bridge forum
Tips van spelers
Word ook lid!
Nog meer ...Een spel beginnen

bridge Wij gaan ervanuit dat je het spel bridge al redelijk kent. Zoniet raden wij aan het boek "van start tot finish" te lenen/kopen.

Wanneer je een spel binnenkomt bij Bridge, zie je pas kaarten op het moment dat er vier spelers aanwezig zijn. Onder je hand zie je hoe vaak het spel al is gespeeld. De eerste die mag bieden krijgt de biedbox op het midden van het scherm te zien. Om het je makkelijker te maken zijn de biedingen die je niet (meer) mag doen weggehaald. De biedbox ziet er ongeveer uit als een echte biedbox dus daar zal niet veel uitleg nodig zijn. Zodra je een bod hebt uitgebracht verdwijnt het biedboxje en mag de volgende bieden. Je bod wordt onder je kaarten nogmaals weergegeven en je ziet het verdere biedverloop linksboven aangegeven. Wanneer de spelers uitgeboden zijn verdwijnt het biedverloop en verschijnt daar het spelverloop. Door echter op het vakje met het spelverloop te klikken kun je het biedverloop terughalen.

Nadat de eerste kaart op tafel ligt worden de kaarten van de dummy getoond. De troef kleur wordt daarbij zoals het hoort links (voor de leider) geplaatst en de kleuren worden afwisselend rood-zwart geplaatst. In je eigen hand wisselen de kleuren niet om verwarring te voorkomen.

Tijdens het spelen zie je linksonder wat troef is, hoeveel slagen elke partij al heeft gehaald, wie er kwetsbaar zijn en wie gedeeld heeft. Wie kwetsbaar is kun je ook zien aan de kleur van de namen van de spelers; staan ze in rood dan geeft dat kwetsbaar aan. Na elke slag komt de vraag of je de volgende slag wilt spelen, dit is makkelijk als je snel-spelende tegenstanders hebt, maar meestal wil je dit wel weg hebben. Klik daartoe het vinkje weg bij "meld volgende slag".
Aan het eind van elke hand krijg je de uitslag, een duplicate window en de vraag of je klaar bent voor de volgende hand. Mochten er nu mensen bijkomen of weggaan, dan zie je dat pas als je op "ja" hebt geklikt. Het duplicate window blijft altijd staan totdat je het wegklikt. Wil je weleens weten hoe een ander team het contract wel haalde? Klik dan op het bijbehorende afspel. Een eventueel tweede duplicate window van een volgende hand wordt hiernaast geplaatst. Als je het duplicate window niet wil zien na elke partij kan je een vinkje zetten bij "dit scherm niet meer tonen"

De systeemkaart

conventions Wanneer je naar de vier spelers rond de tafel kijkt valt je misschien op dat ze alle vier een kleurig vierkantje naast hun naam hebben.

Door op het vierkantje van een tegenstander of je partner te klikken krijg je hun systeemkaart te zien (die kun je naast het spel laten liggen). Klik je op je eigen kaart, dan kun je je kaart invullen of direct wijzigen, bijvoorbeeld als jouw systeem niet aansluit bij het toegepaste systeem aan die tafel. Ben je klaar met invullen, klik dan op ok. de html-pagina laat vervolgens zien wat anderen zouden zien als ze jouw systeemkaart bekijken. Klik op "meer wijzigen" als je niet tevreden bent.
Een veel voorkomend probleem is wanneer mensen hun systeemkaart niet krijgen. Meestal is dat te wijten aan het feit dat ze een pop-up blokker hebben geinstalleerd.


De score

Tijdens het spel zie je twee balkjes aan beide zijdes van het spel. Deze balkjes geven aan hoeveel kaarten elke speler in totaal nog in zijn handen heeft.

Zoals bij alle spellen: als je niets kiest en gewoon op ok klikt dan krijg je de standaard opties:

Algemene opties:
Start een spel Bridge Opties:
Opties alleen voor leden: Start een spel Start een spel Je kunt nu op ok, annuleer of standaard klikken. Met ok, bevestig je de gekozen opties en ga je een spel spelen. Met annuleer keer je terug naar de wachtkamer. De opties die je nu kiest, worden bewaard en de volgende keer dat je dit spel start, staan ze vast ingevuld. Met de knop standaard kun je de standaard opties terugzetten.


Het spel spelen

Tijden het spelen, kun je kiezen of je wel of niet de vraag wilt hebben om door te spelen, of om te wachten op een klik. Dit is een optie die je aan en uit kunt zetten als volgt:
Click in de chatbox op het toverhoedje (naast de smiley's) en daarna op het hamertje.
Vervolgens krijg je een nieuw scherm naar voren, klik daar op het tabblad "bridge".
Aldaar kun je kiezen voor een eindeslag-pauze. Die staat bij jou op oneindig, en die kun je zetten op 0 (geen pauze na slag, maar spel gaat gelijk verder) of hoger. (dan wacht het spel eventjes en gaat dan volautomatisch verder)

Wanneer je voor de ranglijst speelt, komt na afloop van ieder spel het rating scherm naar voren. In dit scherm kun je afhankelijk van je ervaring, één of meerdere ranglijsten zien. Hieronder staan alle ranglijsten die er zijn voor dit spel. Leden maken uiteraard direct gebruik van al deze ranglijsten, ongeacht hun ervaring! Leden kunnen ook zelf instellen welke ranglijst zij als hoofdranglijst willen zien.

Elo ranglijst Deze ranglijst is gelijk voor alle spellen. Hij bepaalt standaard de kleur van je vaantje en begint altijd op 1500. Leden kunnen zelf kiezen welke ranglijst de kleur van hun ranglijst-uitslag bepaald (Zie de algemene omschrijving.) 1+
Aantal spellen Het aantal spellen dat je in totaal hebt gespeeld voor de ranglijst. 36+
Duplicate % Je gemiddelde "duplicate" percentage als "glijdend" gemiddelde. 111+
Contract % Het glijdende gemiddelde van het percentage contracten dat je haalt. 901+
Manche % Het glijdende gemiddelde van manche contracten dat je haalt. 1718+
Klein Slem Het aantal keer dat je een klein slem weet te bieden en te maken. 2611+
Groot Slem Het aantal keer dat je een groot slem weet te bieden en te maken. LEDEN
Zeven Sans Het aantal keer dat je zeven-sans weet te bieden en te maken. LEDENDe robots

De superslechte robot doet maar wat, en is eigenlijk niet eens geschikt om het spel mee te leren. Je kunt dan ook niet tegen de robot spelen in spellen voor de ranglijst. We kunnen ons echter voorstellen dat je met je bridge-partner samen wil oefenen om te bieden, en daar kun je robots voor inzetten. Kom echter niet bij ons klagen als je hem te slecht voor woorden vind, dat betwisten wij namelijk niet!
Nog meer ...

Edit this page Editor index Check links on this page View log View english version